Friday, 29 April 2011

POWER J is BACK!!



Hey! hey! 
POWER J is BACK 
after 1 year & 8 month they performed in Concorde KL in 2009



 Yvette Garcia Siason, me & Ramonah Rodriguez
SUPER POWER J
Yvette, Jun, Joyce, Mona & Arnold


Wednesday, 27 April 2011

Wordless Wednesday

                                                        Mount Batur, Kintamani Bali 09

Saturday, 23 April 2011

Wisdom Word

"Everything you have in your life toda
you have attracted to yourself 
because of the person you are.."
-Brian Tracy


Thursday, 21 April 2011

malang yg x berbau

arghhhhh!!!! x suke!! x suke!! benci!! benci!!
last nite my car diceroboh oleh Mr Pencuri yg sgt x professional!!!!
 my shawty nye beg dlm ada passport, IC, CK parfume penuh lagi
hp cap ayam (hp spare incase battery habis) habis dirampok!!
Lucky my lappy & camera x dirembatnya...
alhamdulillah! syukur pada Allah mgaburi pandangan si penjahat
cilakak punya olang!!! ggrrrrrr~~~~~


we make police report & took us about 1 1/2 hour kat police station..
tired, sleepy, perasan bercampur baur
after that balik rumah dlm 4am i solat hajat
mohon pada Allah Taala agar si pencuri dilembutkan hatinya 
pulangkan semula doc2 penting tu...
it cost million of ringgit punya project
then i tertidur..dlm kesedihan..

next morning, miracle things happends..
seorg apek tua call my shawty
jumpa his beg kat kedai..berkejaranlah dia ke tempat itu
tp cuma yg tinggal hanyalah....
driving licence,cheque book, ori doc project, agreement project..
adoiyai Mr Pencuri bukan ada duit pun...napelah x pulangkan semua tu???
kan menyusahkan orang nak kena renew ic, passport etc...
repair alarm system lagi..
mana nak cari $$$$?? 
tension gilerrrr~~
namun kami redha 
mungkin ada hikmah disebalik apa yg berlaku


sian Mr Shawty kena postponed gi Jakarta la kamu ye...
adinda pergi Bandung dulu...
shopping!!!!~~~~

*Justin Bieber in KL..erkk im not his fan..

Wednesday, 20 April 2011

Wordless Wednesday

 Tanah Lot Bali '09

RIP

Al fatihah to arwah Papa Tatan my ex schoolmate 
yg terbunuh dalam satu kejadian rompakan di Jay Bee baru2 ini.
Papa Tatan menjadi mangsa manusia  BINATANG 
terdesak meneruskan kelangsungan hidup. 
sedih,pilu...papa Tatan seorg yg sihat, cergas..
diragut nyawanya sebegitu kejam
Sabar Tatan...
Allah itu Maha Adil & Maha Mengetahui.
ada hikmah disebalik yg berlaku
Kita yg masih hidup perlu sentiasa mendoakan 
agar papa tenang disisiNya.

Yg hidup pasti akan mati itu janjiNya
RIP uncle Isa
picture courtesy from Tatan FB

Dari Abu Hurairah r.a. bahawa Nabi Muhammad s.a.w. bersabda: 

“Apabila seorang manusia mati, putuslah (tulisan pahala) amalan (setakat itu) 
Kecuali tiga perkara (yang akan berlanjutan tulisan pahalanya)
 iaitu 
sedekah jariah 
atau 
ilmu memberi kepada yang faedah orang lain 
atau 
anak yang soleh yang berdoa untuknya.”
(Hadith Sahih – Riwayat Imam Ahmad)

AZMI & MOHD FADILAH
2 individu yg dicari bagi membantu siasatan kes rompak & bunuh Papa Tatan baru2 ini. Sekiranya terlihat @ mengenali mereka ini sila laporkan ke IPK Johor di talian 07-2212 999 atau 07-2254422 

kerjasama anda sgtlah dihargai. 

Tuesday, 19 April 2011

M.I.S.I

"My mission is
Keeping Family together 
by providing 
Gift of  
Peace of Mind
Creating  Wealth & Financial Protection,
Dignity & a Better Future 
to all  ones"  

What's yours? 


have a good day peeps!!
  

Friday, 8 April 2011

Bad News

8/4/11


" Salam Ain, l call u back. skrg @ cicu hubby kena heart attack "..
sms yg i terima this morning from my client. Hubby Lily abg Joe diserang sakit jantung. 
i felt so shock. coz he still young 35 years old. duh!! 

Ptg lepas kerja i pergi melawat mereka di Damansara Specialist kat Damansara Utama. Antara hospital swasta yg terbaik di Malaysia.

Sampai hospital agak lambat dlm pukul 8 mlm lagi 1 hour nak habis waktu melawat. hehehehe Smpat belikan sedikit buah tangan untuk pesakit. beli apa lagi kalau bukan buah buahan. Itu je yg boleh dimakan masa sakit2 gini kan?

Masuk2 je kat pintu entrance hospital i tanya one beautiful lady kat information counter. dgn senang hati & muka yg manis dia tunjukkan lif nak ke CICU. wowooo!!! very professional..kita yg penat bekerja ni pun boleh hilang penat dgn muka manis cik adik
CICU di sana ye..
ok ok dh jumpa dah CICU..guys, dlm pjalanan nak ke CICU ni i ada tanya few nurse mana CICU just to reconfirm & diorg dgn senang hati tunjuk katil patients kat mane. ye la i kan 1st time dtg lain la kalau dh selalu dtg sini. mestilah x tau kan.. hikhikhik..there are very helpfull. thanks to Cik Missi..

this is how angiogram look alike
masa i sampai cuma ada Lily & abg Joe. Mengikut cerita Lily, pagi (rabu 6/4) abg Joe dah rasa sakit2 kat dada tp dia tahan je tengahari smakin kuat dan bila habis kerja smpai rumah terus diorg bawak ke DSH. Sampai kat hospital abg Joe semakin lemah & terus dibawa ke OT coz his heart is 100% blockage..astagfirullahalzim~~ abg Joe di operate mggunakan kaedah angiogram. Alhamdulillah after few hours dlm OT abg Joe telah berjaya dibedah.   

Doc bilang he so lucky coz due to his condition lambat sket GONE!! amin2 syukur umur masih panjang.
Allah masih SAYANG & memberi peluang ke 2 utk hidup kpd kamu abg Joe ^_^ 


Lagi berita x sedap didengar Lily kata co husband cuma cover RM20k but due to date the bill is RM31k..aiyoo mana nak cekau balance tu?? sendirian berhad la katanya..

i told her "Darling Lily itulah gunanya Medical Card (MC) waktu kita susah x perlu guna duit kita. x perlu Company Letter (CL). x perlu tunggu lama2. just show the medical card then dah boleh terus masuk..."x buang masa coz they know they  will get paid. bayangkan masa tu kita dah sakit teruk sgt2  govt hosp plak penuh & ramai dgn orang..suffer x u? sggup kena tunggu lama2?


mak x sanggup!!!!!!

Tuesday, 5 April 2011

Thank you Allah

02/04/11


Jam 11 pagi berdandan cantik untuk ke majlis majlis tahlil & solat hajat di NI Agensi. 2 tone purple shawl with my pinky baju kurung seem nice matching. 


Yassin tempahan khas NI Agensi
Majlis dimulakan dgn solat Zuhur secara berjemaah kemudian solat Hajat & tahlil utk arwah client Ustaz Ismail yg meninggal dunia baru2 ini akibat serangan jantung scara tiba2. Innalillah~


Sebahagian jemaah yg hadir
*adik kecil yg juga tahu solat jemaah 

so proud of u. 
Selepas majlis tahlil & bacaan doa, pihak NI agensi telah menyajikan makanan tengahari iaitu Mandhi sejenis makanan tradisi Yaman. Nasi ini dihidang menggunakan dulang dan di makan seramai 4-5 orang 1 hidangan. Cara ini dapat mengekalkan ukhwah dan ikatan persaudaraan sesama kita. Insyaallah~ 
Serve by tray.
superyummylicious!!

My dish

                                   kak Norina, me & kak Jorah
                             
Johnny Deep yg kelaparan 
Selepas itu majlis penyerahan cek kpd balu client ustaz Ismail Puan Kaseh. Puan Kaseh mempunyai 6 orang anak termasuk seorg lagi yg masih dlm kandungan. Untuk makluman pembaca arwah suami Puan Kaseh telah mengambil pelan Mesra Etiqa takaful sejak beberapa tahun yg lalu. Dgn caruman sebanyak RM 150 sebulan pihak EtiQa telah membayar sbanyak RM100,000-00 kpd keluarga arwah. Ini sedikit sebanyak dpt meringankan beban keluarga Pn Kaseh yg kehilangan suami tercinta dan anak2 yg masih kecil dan dahagakan kasih sayang seorang ayah. 

dari kiri - Ustaz Ismail, GAM Pn Norita Ibrahim
Pn Kaseh, isteri ustaz Ismail.
 
Puan Kaseh bersama 6 orang anaknya 
termasuk yg masih dlm kandungan.
Sumbangan dari EtiQa Takaful
Alhamdulillah majlis berjalan dgn lancar sprt yg dirancang. Kehadiran jemaah is more than expected. Semoga segala doa yg dipohon diperkenan oleh yg Maha Esa. Kita berusaha  Allah swt yg menentukan insyaallah~~ 

Sunday, 3 April 2011

.....Dalam Botol

30/3/11


Terjebak. 
Im not a movie criticism but as a viewer, the movie was totally DAMN BORED!!!!
only 1st few minute je menarik. The rest sgtlah bosan dan meleret2.
kualiti gambar setaraf drama awal tahun 90' kabur
kualiti gmbar drama 90' lebih baik & bermutu barangkali
Letih & rimas. 
Ada penonton yg tidur dan ada yg buat wayang sendiri cis~


                          
Note to producer : 

pls pls pls! sila buat kajian secara menyeluruh sebelum menerbit,mengarah & mfilem kan sbuah cerita asal aka benar supaya penonton seperti kami tidak rasa tertipu dgn gimmick anda..

sorry for my bad review saya hanya bercakap jujur

Saturday, 2 April 2011

weekend special

27/3/11
Hujung minggu bila bosan tempat yg kami tuju adalah..... jeng2~

the entrance
@ The Curve
at least 2 minggu sekali mesti makan kat sini. addict. oh Yumi ini semua gara2 kamu.
other place dah pernah try x uhmp! the price also not bad...affordable

                                                          as usual kami akan order :
Sup Buntut
not so oily 
grill chicken smashed
1st time try me likey ;-)
sambal udang pete berlado
yumi fav all the time
Teh Botol
air rasmi kesukaan kami
Es Cendol 
pertama kali cuba bolehlah~

side dish
Siomay Bandung
 not bad

Burp!! Alhamdulillah!! im blessed with food. 


FYI, kami makan guna tangan. sudu & garfu tolak tepi. baru melayu.


            After makan, we walk along flea market & we found this

.
The Macho Energizer Mascot  

cute lil yellow shirt 



only RM29.90. various colour.

environmental packaging


Penat jalan we stop by at Chocolate Lounge


Lady In Red. 
terbakar tekak ada chili serbuk chili didalamnya lol~


strawberry sensations 
yummylicious!!


jumlah lemak terkumpul = x terkira lol~~


Chow!!




Introducing!!




Gewe Japang

Friday, 1 April 2011

Quotes of the day

"the three c's of life: choices, chances and changes -you must make a choice to take a chance or your life will never change.."
by Nik Nafisah Marini Kamil

April Fool

oh gosh~~i didnt celebrate APRIL FOOL for many2 years since i was in high school..
April Fool yg penah kami (aku & faisal) lakukan dgn meletakkan ulat ke dalam bag sekolah mangsa2 yg sgt annoying & spoiling pd kami..hahahaa..
aduh! kejam nakal sungguh kami..tp percayalah itulah antara momen terindah di alam persekolahan jika dikenang boleh tergelak smbil meleleh airmata..


kpd mangsa2 yg terlibat :
"maafkan kami yg terjal ini" dr aien 5 budiman
maaf saya buat anda x lalu nak makan
Ok peeps i nak share dgn u all last Thursday (24/3/11) I had the chance to watch Lat The Kampung Boy Sebuah Musical at Istana Budaya with my buddy Ms Lynn Gustin. 


Me & Ms Lynn Gustin 
This musical tells the life that starts from the time Lat children when he grow up in a village in Perak, until he became the admired cartoonist in the country & recognized internationally.


Mohd Khalid, or better known as Lat, was born in a small village in Bago City in 1951. Since early age, he have shown keen interest & great talent on painting. Fortunately, his father, a civil servant holding a clerk, gave full impetus to his passions & enthusiasm. 


Migrated to the city of Ipoh to look for better opportunities, the Lats automatically become a slave 'city'  was discovered by Mrs Hiew, teachers many stressed the important of knowledge & learning. Lats also know Frankie,a Chinese boy who share the same interest with it, the music.
                                                         Mrs Hiew
During adulthood, Lat moved to the capital city of Kuala Lumpur (KL) in which he began his career as a crime reporter at New Straits Times, Balai News under the guidances of Senior Editor, Pak Samad. In KL, also met & fall in love with Faezah. Almost relented when faced the challenge of life in KL and wants to come back to Ipoh, which is when cartoon works "SUNAT" published in Asia Magazines.


                                                                      original artwork 


This is the beginning point of importance to the changes in his life."Scenes of a Malaysian Life" & "The Kampung Boy" by Lat is catch up later. Lat life began to change, the paper cartoon also Malaysia's favorite people anywhere. Dream a full-time professional cartoonist finally become a reality.


video
But his fame was to be paid to the value of its own. Interval caught in the currents of public attention. Like people around investigate every angle of him. Large companies started to contact him. Visit and work began "sandwich" time. He began to struggle face became an icon of the claim. 


Overall citer ni mmg best esp part Lat masuk sekolah baru di Ipoh. 
Kawan baik Lat, Franki V sgt2 kelakar & Mrs Hiew yg sgt2 garang & tegas tp memahami & encourage Lat agar melukis dgn baik. Pelakon utama adalah Awie berjaya membawakan watak Lat dgn baik. Tahniah awie!! double thumbs up!!

Line up : Pushpa Narayan, Douglas Lim, Awie, Atilia, Mrs Hiew
                                             
                 Pejamkan Mata Anda!!!!
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
most eligible bachelor
Mr Hans Isaac the Director


p/s : Many thanks to Mr X for the tix...i owe you!!